Andre Hazes

Via mijn site zal ik proberen in mijn herinnering terug te gaan naar de tijd dat Andre fan van mij was en hij nog in het cafe bij Klaas Veen werkte. Onze single die net uit kwam werd "single van de week" in het cafe en dat heeft hij een paar weken zo gelaten. Helaas ben ik nooit met hem op de foto gegaan. Had wel leuk gestaan op deze site. (Ben er op attent gemaakt door Emmy dat er we degelijk een foto van ons tweetjes op de site staat voor cafe Nol. (Zie fotoboek)

Begin 70 er jaren trok ik veel met Andre op. Wij gingen altijd samen naar FC Amsterdam en heb erg veel met hem gelachen.
Andre woonde in de Bestevaerstraat en had geen auto. Ik haalde hem op en samen gingen wij naar het Olympisch Stadion waar F.C. Amsterdam op het bijveld speelde. Ik had via een oom 2 aandeelhouderskaarten en een parkeervergunning voor in het stadion.  Andre wist dit niet. Aan  de poort stond "ome Piet de Jong", vader van Theo de Jong die in het Nederlands elftal speelde. Ik trad geregeld op bij de feestavonden van de F.C. en ome Piet kende mij daar van.
Nadat hij zelf een auto had gekocht reed hij trots naar het stadion en wilde ook binnen parkeren.
Bij ome Piet kwam je er echt niet in zonder kaart en Andre moest zijn auto op het Stadionplein neerzetten. 20 Minuten na aanvang van de wedstrijd kwam hij razend binnen. Hij mocht er niet met zijn auto in en moest ook nog een kaartje kopen.
Het is nooit meer goed gekomen met Andre en de F.C.

Als ik met mijn duo John and Jerry in het stadion optrad wilde Andre altijd ook iets zingen. Wij vonden dat prima. Hij zong altijd iets Italiaans en Buena Sera/Oh Marie.
Jaren later kwam ik hem tegen en we haalden de herinneringen op. Ik confronteerde hem met het feit dat hij altijd bij ons mocht zingen als wij in het stadion optraden en nu hij daar geregeld stond nodigde hij Van Morisson en Jan Akkerman uit.
Hij keek mij aan, begon te schateren en zei: Je hebt gelijk!! De eerstvolgende keer als ik daar sta kom jij zingen. 3 Maanden later overleed hij. Ik was er gelukkig bij in de Arena, maar er waren zo veel "vrienden" dat het programma overvol was denk ik.

Er was een "zilveren harp" uitreiking in het Cultureel Centrum van Amstelveen en ik had daar een uitnodiging voor gekregen.
Had er niet veel zin in, maar besloot om 23.00 uur toch nog even te gaan kijken. Kreeg reiskosten en consumptiebonnen.
Zag erg veel bekende artiesten, maar geen hond kende mij, totdat ik een klap op mijn schouder kreeg en Andre achter mij stond. Hij vroeg waar ik zat en ik vertelde dat ik net binnen kwam. Hij troonde mij mee naar een hoek waar Nico Haak, Imca Marina, The Blue Diamonds en nog wat bekende artiesten zaten.
De consumptiebonnen waren op en Andre besloot dat we de reiskostenvergoeding op een dienblad deden en iemand naar de bar ging om drank te halen. Deze kwam zonder drank terug, want ze waren gesloten. Dat vond Andre niets en vroeg of ik mee liep om het zelf te gaan regelen. We kwamen bij de bar aan en Andre vroeg: Mag ik iets bestellen? De vrouw achter de bar keek hem aan en zei: Wij zijn gesloten. Andre zei: Weet u wel wie ik ben? Al ben je Prins Bernhard. Ik ben al vanaf 3 uur vanmiddag bezig en vind het mooi geweest. Hij liep naar de vrouw toe, zoende haar op haar voorhoofd en sprak de mooie woorden: Je hebt helemaal gelijk. Hier heb je een dienblad (met iets van 100 gulden er op), zodat jij ook een leuke avond hebt. We liepen terug en hij zei: Ze zijn inderdaad gesloten, maar ze heeft wel een leuke avond.